Dimljeno Torta od dimljene orade

Priprema:  60 min
Zahtjevnost:  
Broj osoba:  2

DimljenoTorta od dimljene orade

Sastojci za dvije osobe:

• Cromaris dimljeni fileti orade 300 g
• oštro brašno 250 g 
• maslac 125 g
• crne masline (bez koštica) 50 g
• tvrdi sir (po želji parmezan ili može čak i kozji sir) 60 g
• 1 šaka svježih listova bosiljka 
• kiselo vrhnje 200 g 
• jaja 3 kom
• sol i papar (po želji) 
• 3 jušne žlice vode 
• 1 jušna žlica maslinovog ulja

Recept:
U električnu sjeckalicu stavite brašno, sol i hladan maslac narezan na manje kockice. Kratkim pulsiranjima usitnite maslac i ukomponirajte ga u brašno. Na kraju uz dodavanje par žlica hladne vode i novim pulsiranjem električne sjeckalice napravite prhko tijesto. Gotovo tijesto zamotajte u rastezljivuprozirnu foliju i stavite ga na hlađenje u hladnjak na barem 30 minuta. S dimljene orade skinite kožu, ali je nemojte baciti, i meso prstima usitnite na manje komade. U ovom procesu pripazite na eventualne zaostale košćice na filetima koje odmah uklonite kako ne bi završile u quicheu. Sitno nasjeckajte masline i listove bosiljka, a tvrdi sir naribajte na ribež. Sve sastojke pomiješajte s dimljenom oradom u dubljoj posudi. Kiselo vrhnje dobro pomiješajte s 3 cijela jaja i soli i papra po želji. Prhko tijesto izvadite van i nakon par minuta stajanja na sobnoj temperaturi na pobrašnjenoj ga podlozi razvaljate i oblikujte za kalup u kojem ćete peći quiche od ribe. Prhko tijesto prvo pecite prazno 10-15 minuta na 200 stupnjeva. Zatim ga izvadite van i napunite punjenjem od orade, maslina, sira i bosiljka. Na kraju prelijte sve mješavinom vrhnja i jaja te stavite nazad u pećnicu da se peče dodatnih 20-30 minuta.
 
Napomena:
Kada je quiche gotov, možete ga ukrasiti čipsom od kože orade koja vam je ostala kod čišćenja fileta. Čips radite tako da na vrućem maslinovu ulju kratko prepržite kožu ribe dok ne postane hrskava. Autor jela je Darko Kontin koji piše blog Darkova web kuharica. Druge Darkove recepte pronađite na www.kuharica.kontin.info
 
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 45 minuta

 

Darko Kontin