povratak

Sudjelovanje u PerformFISH projektu

Istraživački projekt „PerformFISH”, koji financira Europska komisija, službeno je pokrenut 15. i 16. svibnja 2017. u Volosu u Grčkoj. Projekt je usredotočen na razvoj akvakulture usmjerene na potrebe krajnjeg potrošača integriranjem inovativnih pristupa koji mogu pomoći u osiguravanju održivosti i konkurentnosti europske industrije uzgoja brancina i orade.

Projekt povezuje vodeće znanstvenike i industriju širom Europe kako bi razvijao inovativne projekte u svrhu rješavanja realnih potreba sektora. Hrvatska gospodarska komora (HGK) partner je u projektu zajedno s 27 ostalih partnera iz 10 različitih zemalja koji obuhvaćaju širok spektar tehničke stručnosti i praktičnog znanja iz područja mediteranske akvakulture. HGK su na početnom sastanku u Volosu zastupali Renata Barić (voditeljica istraživanja i razvoja Cromarisa) i Dane Desnica (direktor proizvodnje Cromarisa).

Projekt „PerformFISH” trajat će do travnja 2022. s ukupnim proračunom od 7.045 milijuna eura. Priopćenje za javnost projekta možete pogledati na poveznici.
 
PerformFISH Press Release (ENG)