Svježa riba Riblja juha od pečenog brancina

Priprema:  70 min
Zahtjevnost:  
Broj osoba:  2

Svježa ribaRiblja juha od pečenog brancina

Sastojci za dvije osobe:

• cijeli Cromaris brancin 620 g
• povrtni temeljac 650 ml
• mladi krumpir 300 g
• voda 200 ml
• pola žute paprike
• pola crvene paprike
• pola žutog luka
• češnjak 3 režnja
• pola limuna
• cherry rajčice 8 komada
• 3 jušne žlice kokosova mlijeka
• 2 jušne žlice maslinova ulja
• po želji timijana
• po želji svježeg lista peršina
• po želji soli i papra
 
Recept:
U dubokom loncu zagrijte maslinovo ulje i na njemu prepržite sitno nasjeckani žuti luk. Kada luk postane proziran dodajte na manje kocke narezane polovice žute i crvene paprike te i njih malo prodinstajte s lukom. Nakon par minuta dinstanja luka i paprike u lonac stavite na manje kocke narezani mladi krumpir te prelijte sve s dovoljno vode da potopi sve namirnice. Dovedite vodu do vrenja, smanjite jačinu plamena i pustite da se povrće lagano kuha kojih 15 minuta. Za to vrijeme u manju vatrostalnu posudu poslažite nekoliko kriški limuna, preko njih očišćene filete brancina, i nekoliko režnja češnjaka. Prelijte sve s malo maslinova ulja i stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva kojih 15 minuta. Kada je krumpir malo omekšao dodajte sitno nasjeckani svježi peršin, soli i papra po ukusu te sve prelijte povrtnim temeljcem. Dozvolite juhi da ponovno zakipi. Kuhajte juhu na srednje laganoj vatri dodatnih 20-30 minuta. Zadnjih 10 minuta dodajte u juhu par jušnih žlica kokosova mlijeka, dovoljno da juha lagano pobijeli.Dodajte i pečene filete brancina s pečenim limunom i češnjakom te cherry rajčice narezane na polovice. Isprobajte još jednom okus juhe i po potrebi je posljednji put doradite po vlastitom ukusu. Juhu poslužite toplu uz svježe listove timijana.
 
Napomena:
Autor jela je Darko Kontin koji piše blog Darkova web kuharica. Druge Darkove recepte pronađite na www.kuharica.kontin.info
 
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 60 minuta

 

Darko Kontin