Svježa riba Pečeni brancin s agrumima

Priprema:  35 min
Zahtjevnost:  
Broj osoba:  2

Svježa ribaPečeni brancin s agrumima

Sastojci za dvije osobe:
  • 2 Cromaris očišćena brancina cca. 360 g
  • 3 naranče
  • 4 limuna
  • 5 krumpira
  • mažuran
  • ulje
  • sol
  • papar u zrnu
 
Recept:
Operite i očistite ribu.Narežite jednu naranču i jedan limun na okrugle kriške. Iscijedite jednu naranču i jedan limun pomoću cjedila za agrume. Ogulite i narežite krumpir na okrugle tanke kriške.
Namažite uljem dovoljno velik lim za pečenje. Na dno posložite kriške krumpira. Obložite očišćenu ribu iz koje ste izvadili utrobu kriškama limuna i naranče. Stavite ribu na krumpir.
Zalijte ribu sokom od agruma. Dodajte ulje, sol, mažuran i nekoliko zrna papra. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, 20 minuta.
 
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme pečenja: 20 minuta

 

Paolo Pedemonte