Cromaris je tvrtka koja se bavi uzgojem, preradom i prodajom autohtone jadranske ribe. Nastali smo 2009. godine spajanjem pionira hrvatske i europske marikulture. Naša je riba prisutna na europskom tržištu više od 40 godina.

O nama

Cromaris danas

Cromaris je lider hrvatske marikulture specijaliziran za uzgoj i preradu bijele ribe s naglaskom na brancin i oradu.
  • Ukupni prihod (2019.): 478 mil. Kn
  • Prodaja (2019.): 8.761 tona
  • Izvozi se više od 80% proizvodnje
  • Broj zaposlenika: 520+
  • Vlastite ribarnice: 7

 

Gdje se nalazimo? 

Sjedište tvrtke nalazi se u Zadru kao i pogon za sortiranje i preradu ribe. Od šest uzgajališta, dva su smještena u Istri (sjeverni Jadran), a četiri u Zadarskom akvatoriju (srednji Jadran). Sve su lokacije uzgajališta odabrane zbog iznimno čistog mora i netaknute prirode, daleko od bilo kakvih mogućih onečišćivača. Pronađite nas na Google Mapsu ovdje.

 

Tržišna prisutnost

Više od 80% svoje proizvodnje plasiramo u inozemstvo. Trenutno smo prisutni na tržištima Hrvatske, Italije, Slovenije, Njemačke, Francuske, Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, BiH, Crne Gore, Srbije i Mađarske.
 

Certifikati koji dokazuju fokus na kvalitetu i sljedivost 

Tvrtka je certificirana ISO normama 9001, 14001, 22000 za kvalitetu, upravljanje okolišem i sigurnost hrane. Također posjedujemo certifikate ASC, IFS Food, GlobalG.A.P., Friend of the Sea, BRC te Kosher. Certifikati za proces organskog uzgoja ribe su: EU Organic, Naturland, Bio Siegel, AB te Hrvatski organski proizvod. Opširnije..

 

Cromaris 2020.

U tijeku su velike investicije koje će tvrtku uvrstiti među tehnološki najnaprednije u sektoru uzgoja i prerade brancina i orade. Investicije su usmjerene na razvoj održive marikulture uz sustavnu brigu o okolišu.
 
Do 2019. godine – uloženo je više od 140 milijuna eura u tehnologiju za uzgoj, proizvodnju i preradu. Ulaganja će se nastaviti s intencijom postizanja najviše razine industrijske učinkovitosti, a trenutna prodaja planira se povećati na 10.000 t ribe iz Jadranskog mora.