povratak

Novi certifikati: GLOBALG.A.P. i Friend of the Sea

Strateško usmjerenje Cromarisa na vrhunsku kvalitetu proizvoda potvrđuju brojni dobiveni certifikati, a najnovija potvrda primjene najstrožih standarda kvalitete su i dva nova certifikata: Global G.A.P. (Good Agriculture Practice) i Friend of the Sea.
 
GLOBALG.A.P. Aquaculture Standard
Primjenom standarda koje propisuje ovaj certifikat osigurava se zdravstvena ispravnost i sigurnost proizvoda uz stalnu brigu o zdravlju i sigurnosti zaposlenika, dobrobiti životinja, te očuvanju okoliša. GLOBALG.A.P. Aquaculture Standard pokriva cjelokupni proizvodni proces: od mrjestilišta, mlađi i dobavljača hrane do uzgoja, ulova i prerade ribe i školjki. Na taj se način osigurava sljedivost i zdravstvena ispravnost proizvoda u svim fazama proizvodnje.
 
Friend of the Sea
Friend of the Sea je neprofitna nevladina organizacija čija je osnovna djelatnost očuvanje morskih staništa, te predstavlja vodeći međunarodni projekt certificiranja i promoviranja ribe i plodova mora iz održivog ribarstva i akvakulture. Friend of the sea je certifikat komplementaran GlobalG.A.P.-u, a dodatno naglašava socijalnu odgovornost, te pitanja utjecaja na okoliš, morska staništa i lokalnu zajednicu.
 
Svečana dodjela oba certifikata održana je 22.travnja 2015. u Bruxellesu na sajmu proizvoda ribarstva i akvakulture „Seafood International“. Usklađenost proizvoda i proizvodnog procesa s certifikacijskim zahtjevima za Cromaris ne predstavlja samo ispunjavanje postavljenih normi već predstavlja potvrdu usmjerenja u stvaranje održive marikulture koja će kroz odgovorno gospodarenje resursima ostati na korištenje i budućim generacijama.