povratak

Nagrada Superior Taste Award za Cromaris proizvode

Nagrada Superior Taste Award koju dodjeljuje iTQi (International Taste & Quality Institute) sa sjedištem u Bruxellesu jamstvo je izvrsnog okusa i visoke kvalitete proizvoda. Proizvodi se ocjenjuju metodom slijepog testiranja na temelju izgleda, mirisa, teksture i okusa proizvoda, a pritom sucima nisu poznati ni brend ni podrijetlo testiranog proizvoda. Proizvodima koji ostvare rezultat veći od 70 % dodjeljuje se prestižna ocjena Superior Taste Award s jednom, dvije ili tri zlatne zvjezdice slično Michelin zvjezdicama za gastronomiju.


Cromaris je dobitnik Superior Taste Awarda 2018 za sva 3 prijavljena proizvoda: brancina, oradu i hamu. Brancin je dobio maksimalne 3 zlatne zvjezdice za svoj izuzetan okus s rezultatom 90,2 %, a izvrsno su ocijenjeni i orada (rezultat 86,2 %) i hama (rezultat 86,9 %) s 2 zlatne zvjezdice za izvanredan okus. Cromaris prvi put sudjeluje na ovom prestižnom certificiranju okusa i kvalitete hrane i pića, među najvećim međunarodnim brendovima iz industrije, što ovaj uspjeh čini još većim.


Proizvode iz 90 zemalja ove je godine ocjenjivalo 175 sudaca selekcioniranih iz najprestižnijih europskih kulinarskih udruženja i udruženja somelliera kao što su: the Maîtres Cuisiniers de France, Academy of Culinary Arts, Académie Culinaire de France, Federerazione dei Cuochi Italiana, World Master Chefs Society (WMCS), Association de la Sommellerie Internationale (ASI). Više o iTQi na http://www.itqi.com/


Dobitnicima su priznanja uručena 11. lipnja u Bruxellesu.