Svježa riba Jednostavne i brze riblje Tacos tortilje

Priprema:  37 min
Zahtjevnost:  
Broj osoba:  4

Svježa ribaJednostavne i brze riblje Tacos tortilje

Sastojci za 4 osobe:
  • 4 fileta brancina Cromaris 120-160g
  • 12 opranih Piccadilly rajčica
  • 1 oprana crvena ili zelena paprika
  • jedan mladi svježi oprani luk
  • jedan svežanj svježeg korijandera koji ste oprali i osušili
  • 8 kukuruznih tacos tortilja
  • umak tabasco
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
 
Priprema:
Narežite na kockice od otprilike pola centimetra papriku i rajčicu i zatim stavite sve u jednu posudu..
Nožem na sitno nasjeckajte mladi luk i korijander i dodajte ih ostalim sastojcima. Posolite i začinite ekstra djevičanskim maslinovim uljem i s nekoliko kapi umaka tabasco (količine prilagodite vašem ukusu i stupnju pikantnosti koji želite postići).
Stavite tacos tortilje na lim za pečenje i zagrijte ih na 180° 10 minuta.Na grill tavi ispecite filete brancina koje ste prethodno namazali uljem. Kad budu spremni (nakon otprilike 6 ili 7 minuta), uklonite kožu i narežite ih na male komade.Napunite tacos tortilje umakom od paprika i rajčica (imitacijom meksičkog umaka Pico de Gallo) i komadima brancina.
 
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme kuhanja: 7 minuta

 

Roberta Castrichella