Svježa riba Hrskavi brancin s umakom od đumbira i limete

Priprema:  35 min
Zahtjevnost:  
Broj osoba:  2

Svježa ribaHrskavi brancin s umakom od đumbira i limete

Sastojci za dvije osobe:
  • brancin 350 g – 2 kom
  • riblja juha (temeljac) 200 ml
  • maslac 100 g
  • đumbir 20 g
  • limeta 2 kom
  • gustin (škrobno brašno) 5 g
  • prstohvat soli i papra
 
Recept:
Brancin očistite od ljuske i utrobe. Ribu stavite na lim za pečenje, začinite solju i prelijte maslinovim uljem. Pecite ga 30 minuta, na 250°C. Duljina pečenja ovisi o veličini ribe. Za to vrijeme u posudi prokuhajte riblji temeljac, naribani đumbir, sitno sjeckanu koricu i sok od limete. Prokuhajte 10 minuta pa dodajte maslac i povežite s gustinom koji ste rastopili u 3 jušne žlice vode. Pečeni brancin prelijte umakom od đumbira i limete i servirajte uz prilog po želji.
 
Napomena:
Ako pečete ribu na tavi, obvezno je dobro posušite, a na tavu s malo ulja stavite nekoliko prstohvata krupne soli da spriječite lijepljenje za dno tave. U tom se slučaju riba dodatno ne soli. Uz ovo jelo preporučuje se polusuho vino voćnog bukea.
 
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 25 minuta