Svježa riba Gregada od odreska hame

Priprema:  45 min
Zahtjevnost:  
Broj osoba:  2

Svježa ribaGregada od odreska hame

Sastojci za dvije osobe:
  • odresci hame 600 g
  • krumpir, mrkva i crveni luk po 200 g
  • češnjak i peršin po 30 g
  • bijelo vino 1 dl
  • maslinovo ulje 0,5 dl
  • prstohvat soli i papra
 
Recept:
Krumpir, mrkvu, crveni luk i češnjak ogulite i narežite na listiće. Peršin usitnite. Na zagrijanom maslinovom ulju kratko zažutite sve povrće, te podlijte s 1 litrom vode. Nakon 15-ak minuta kuhanja dodajte odreske hame, bijelo vino te kuhajte još otprilike 5 minuta. Ukrasno servirajte hamu, juhu i povrće zajedno.
 
Napomena:
Staro jelo dalmatinskih ribara i težaka. Gregada je potpuno jelo – s njom dobijete juhu, prilog i glavno jelo.