Svježa riba Filet hame u vinskom tijestu

Priprema:  25 min
Zahtjevnost:  
Broj osoba:  2

Svježa ribaFilet hame u vinskom tijestu

Sastojci za dvije osobe:
  • fileti hame 400 g
  • jaja 2 kom
  • bijelo vino 100 ml
  • brašno 200 g
  • ulje za prženje 200 ml
  • prstohvat soli i papra
 
Recept:
Od žumanjaka, bijelog vina i brašna napravite gušće lijevano tijesto. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i umiješajte ga u smjesu od brašna i jaja tako da dobijete rahlu, pjenastu, ali kompaktnu smjesu. Filete hame narežite na prutiće iste debljine, uvaljajte u brašno te umačite u pripremljenu smjesu. Filete pržite u zagrijanom ulju. Pržite s jedne i druge strane do zlatnožute boje pa izvadite na papirnati ubrus kako biste odstranili višak masnoće. Pečene prutiće od hame servirajte uz hladni umak po želji (npr. aurora-umak, tartar-umak i sl.).
 
Napomena:
Ovo je jelo savršeno za razna druženja kao brzi zalogaj koji se može kombinirati uz razne umake. Na ovaj se način mogu pripremiti i ostale vrste riba ali i rakovi. Preporučuje se da uz ovo jelo poslužujete svijetlo jače pivo po izboru.
 
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme pečenja: 10 minuta