Svježa riba File brancina u umaku od vina i kapara

Priprema:  25 min
Zahtjevnost:  
Broj osoba:  2

Svježa ribaFile brancina u umaku od vina i kapara

Sastojci za dvije osobe:
  • par žlica maslinovog ulja
  • Cromaris fileti brancina 200 g
  • crveni luk 1 kom
  • češnjak 1 glavica (ili količina po želji)
  • kapari 2 žlice
  • bijelo vino 1 dcl
  • malo vode
  • svježe lišće peršina
  • malo svježeg ružmarina
  • sol i papar
 
Recept:
U veću tavu stavite par žlica maslinovog ulja. Na zagrijano maslinovo ulje stavite filete brancina – prvo na stranu s kožom. Pržite sa svake strane nekoliko minuta. Filete maknite s ulja i stavite ih sa strane. Na ulje dodajte na polumjesece nasjeckan luk i dinstajte dok ne omekša. Zatim dodajte protisnuti češnjak te dinstajte dok ne zamiriši. Dodajte kapare pa vratite i filete brancina. Zalijte vinom, te ukoliko bude trebalo, podlijte s malo vode. Dodajte i začine, nasjeckan ružmarin, sol i papar. Svježe lišće peršina dodajte na kraju. Ostavite da se sve zajedno krčka oko 5 minuta. 
 
Napomena:
Poslužite samo s finim kruhom za umakanje ili s kuhanim krumpirom kojeg ćete samo zgnječiti na grubo, malo ga posoliti, popapriti i dodati malo peršina.
 
Autorica jela je Sanja Mijac koja piše blog Domaćica. Druge Sanjine recepte pronađite na www.domacica.com.hr
 
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme pečenja: 20 minuta

 

Sanja Miljac