povratak

Cromaris dobio ASC certifikat za sva svoja uzgajališta!

Vrhunsku kvalitetu i svježinu naših proizvoda dosada su potvrdili brojni dobiveni certifikati u akvakulturi, a najnovija potvrda primjene najviših standarda kvalitete je i certifikat ASC.


S ovim posljednjim priznanjem, ponosno objavljujemo da je Cromaris jedini proizvođač mediteranske bijele ribe koji je dobio ASC certifikat za sva svoja uzgajališta, kao i za sve tri komercijalne vrste, brancina, oradu i hamu, uključujući i organic portfelj proizvoda.


Uz sva svoja uzgajališta, Cromaris je certificirao i pogon za preradu ribe, što znači da je i naš cijeli lanac opskrbe certificiran, te time možemo ponuditi ASC certificirane prerađene proizvode.


Aquaculture Stewardship Council (ASC) neovisna je međunarodna neprofitna organizacija koja upravlja vodećim svjetskim programom certificiranja i etiketiranja za odgovornu akvakulturu. Suradnja ASC-a s proizvođačima, prerađivačima, maloprodajnim i prehrambenim tvrtkama, znanstvenicima, konzervatorskim grupama, društvenim nevladinim organizacijama i javnošću ostvarena je u cilju promocije najbolje prakse u industriji, a rezultat je certificiranje ekološki i društveno odgovornih proizvoda zajedno s nagrađivanjem odgovornog poslovanja u marikulturi.

 

ASC javno priopćenje možete pročitati na https://www.asc-aqua.org/news/latest-news/cromaris-obtains-certification-for-100-of-its-seabass-seabream-and-meagre-farms/

 

ASC FARM CERTIFICATE