Dimljeno Brudet od dimljene hame

Priprema:  80 min
Zahtjevnost:  
Broj osoba:  2

DimljenoBrudet od dimljene hame

Sastojci za dvije osobe:
• Cromaris fileti dimljene hame 450 g
• krumpir 500 g
• luk 200 g
• 1 češalj češnjaka
• 2 dl bijelog vina
• prstohvat soli i svježe mljevenog papra
• maslinovo ulje 0,5 dl
• pelat (rajčica) 200 g
• 10 g svježeg peršina
 
Recept:
Luk isjeckamo na sitno, stavimo pržiti na zagrijano maslinovo ulje, dodamo pelat, češnjak te na redove dodamo krumpir i dimljenu hamu. Posolimo i popaprimo, prelijemo vinom i temeljcem te kuhamo dok ne bude gotovo.
 
Napomena:
Brudet uvijek kuhamo u široj posudi i nikad ga ne miješamo, već povremeno protresemo posudu.
 
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme kuhanja: 60 minuta